FUTSAL FIFA

V prvním finálovém zápase dominovalo Tornádo!

V prvním finálovém zápase dominovalo Tornádo!

Obraz zápasu byl po celý zápas podobný. Tornádo hrálo na míči, kombinovalo a Jokerit se spoléhal na svoji pověstnou defenzívu a skvělého brankáře.

         První půli vyhrálo 2:1 Tornádo, když mělo daleko více gólových příležitostí, nicméně všechny končili buď mimo, nebo na hostujícím brankáři. Jokerit každopádně z první půle vytěžil maximum, když zůstal v kontaktu se svým soupeřem.

          Ve druhé půli už Tornádo svému soupeři odskočilo a když vedlo už 5:2, zdálo se být o vítězi rozhodnuto. Jokeritu nicméně zafungovaly na jedničku signály, ze kterých se opět vrátil zpět do hry a když se 3 minuty před koncem objevil zcela sám před brankářem Tornáda Jakub Macíček, mohlo být dokonce vyrovnáno.

           To se ale nestalo a Jokerit se tak uchýlil ke hře bez brankáře, kterou ovšem nezahrál vůbec dobře a bez jediné střely na branku naopak dvakrát inkasoval a Tornádo se tak ujalo vedení v sérii 1:0!

               Výborný zápas odehrál domácí Repa, který vstřelil čtyři góly a navíc divákům ukázal několik krásných individuálních akcí. Veliká škoda, že Nový Jičín nemá větší halu kam by se vešli všichni diváci, kteří v sobotu večer na zápas dorazili.

 

1.FC Tornádo Nový Jičín – FC Jokerit Kopřivnice 7:4 (2:1), diváků: 200

Branky: Branky: Repa Martin 4, Staněk Marek 2, Novotný Daniel - Bortel Petr, Buček Michal, Chromečka Ondřej, Kružliak Petr

Lukáš Polónyi (1. FC Tornádo Nový Jičín): „ První zápas jsme odehráli před zcela zaplněnou halou. V sestavě nám bohužel pro zranění chyběli Maca s Plešou. Před začátkem jsme si řekli pokyny, které chceme hrát a to jsme ihned přenesli na hřiště. Na soupeře jsme vletěli a téměř k ničemu jsme jej nepustili a navíc jsme se rychle ujali vedení 1:0. Následně jsem si vytvářeli další šance, ale bohužel místo toho, abychom navýšili vedení, tak jsme inkasovali na 1:1. Naštěstí nás ten gól nerozhodil a pořád jsme pokračovali v naší hře a do konce poločasu jsme si vzali vedení zpět na svoji stranu.

Do druhé půli jsme nastoupili stejně jako do té první a po individuálních akcích se dostáváme do vedení 4:1 a následně 5:2. Potom se uvšem hosté dostávají do kontaktu dvěma góly a za stavu 5:4 musíme opět zabrat a zápas si hlídáme dvěma góly do prázdné brány. Chci poděkovat svým klukům, kteří zápas odjezdili a svou kvalitou tak přispěli ke kvalitnímu finálovému zápasu a zaslouženě toto utkání vyhráli. Dále chci poděkovat klukům z Jokeritu za korektní utkání, které se obešlo bez jakýchkoliv konfliktů!“

 

Radek Březina (FC Jokerit Kopřivnice): „První finálový zápas nás domácí Tornádo dokonale zaskočilo. Vlítli na nás od začátku neuvěřitelným způsobem a jen díky výborným zákrokům Péti Martinovského jsme se drželi na dostřel. Jejich rychlost, nasazení, důraz a individuální kvalita nám v první půli dělali opravdu velké problémy a skoro vůbec jsme se nedostali do hry. Poločasový výsledek 2:1 byl pro nás ještě velmi milosrdný, když to klidně mohlo být o tři nebo čtyři branky pro nás horší. Věděli jsme, že druhý poločas musíme výrazně přidat a zrychlit, jinak si v Jičíně nekopneme. Druhý poločas byl z naší strany, co se týká výkonu lepší, ale paradoxně výsledkově jsme pohořeli. Hned v úvodu inkasujeme třetí branku, když opět nedůsledně bráníme útok hostů a ti nekompromisně bombou pod břevno trestají. Korigujeme na 3:2 po pěkně zahraném signálu z rohu. Pak si vybíráme slabší chvilku, když Tornádo dvěma rychlými góly odskakuje už na 5:2 a je to s námi zlé. Nicméně se dostáváme vice do hry a naskytnou se šance. Nejdříve dělovkou Péťa Bortel napaluje míč do šibenice a po dalším solidně sehraném signálu korigujeme na rozdíl jediné branky. Pak má ještě Kuba Macíček dobrou šanci, sám před gološem, ale už je blízko a ten ho vychytává. Při hře 4 na 4 se nedaří srovnat, tak zkoušíme powerplay. V té se dostáváme k jedné střele, kterou brankář bezpečně kraje a domácí naopak navyšují skóre dvěma góly na konečných 7:4.“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diskuze

Tabulka

Střelci ligy

24 gólů

Denis Varga

 

Lavina Kopřivnice

22 gólů

Lukáš Kaulinec

 

Rapid / TJ Sviadnov

18 gólů

Tomáš Hykel

 

FU Kopřivnice "B"

12 gólů

Jiří Jalůvka

 

Lavina Kopřivnice

12 gólů

Patrik Vrba

 

Růžové Tlapičky Hukvaldy

Najdete nás na Facebooku

Pro-idea - tvorba www stránek Fotbalexpress.cz

Počet návštěv: 346441
Posledních 30 dnů: 14518 | Posledních 7 dnů: 3124 | Poslední den: 134

© 2024 FUTSAL FIFA | Všechna práva vyhrazena | martin.kapsa@email.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne