FUTSAL FIFA

Finále si letos zahraje Tornádo s Jokeritem!

Finále si letos zahraje Tornádo s Jokeritem!

Letos byly obě semifinálové série nesmírně vyrovnané a svědčili o tom o třetí rozhodující zápasy, kdy to v poločase vypadalo úplně jinak a Jokerit s Tornádem musely zápasy ve druhé půli otáčet.

                 Zápas mezi Orlovou a Tornádem nezačal pro domácí vůbec dobře, když se hosté rychle dostali do třígólového vedení. Ve zbytku první půle ovšem Orlová nasbírala neuvěřitelných 9 faulů a Tornádo zahrávalo čtyři desetimetrové kopy z nichž dokázalo tři proměnit a hlavně díky tomu Orlová vedla po první půli pouze o jeden gól 4:3.

               Ve druhé části hry navíc Tornádo přidalo další dvě branky a najednou to byla Orlová, kdo musel zápas otáčet. Orlové se podařilo vyrovnat na 5:5 ve 33. minutě a následně už gól nepadl.

               Šlo se na penaltový rozstřel, ve kterém futsalisté Tornádo dokázali proměnit všechny tři své pokusy, kdežto Orlová jednu penaltu nedala a finále si tak zahraje letos Tornádo. Zápas opět zvládl na jedničku Pavel Macíček, který v zápase zaznamenal hattrick a v podstatě to byl on, který Tornádo prostřílel přes Orlovou do finále!

               Druhé semifinále opět nebylo tak bohaté na góly a první poločas skončil těsným vedením Roubu 1:0, když se trefil minutu před koncem první půli Kašpar. Ve druhé půli mohli futsalisté Vítkovic několikrát navýšit své vedení, ovšem ztroskotali na výborném brankáři hostů Martinovském.

               Ve 34. minutě přišel trest, když vyrovnal na 1:1 Macíček a čtyři minuty před koncem poslal do vedení hosty Březina a za další dvě minuty zvýšil vedení Jokeritu na 3:1 Kružliak.

               Roub už v závěrečné powerplay žádný gól nepřidal, i když měl ještě možnost zahrávat desetimetrový kop a finále si tak po dvou letech zahraje opět Jokerit.

               Zajímavostí určitě je, že Tornádu ani Jokeritu se nepovedlo vyhrát první zápas a celou sérii musely otáčet z nepříznivého stavu 1:0 pro soupeře. Tornádo bylo navíc ve druhém zápase v Orlové tři minuty před koncem od vyřazení ze soutěže, jelikož prohrávalo o jeden gól. Ve finále tak letos nebude ani jeden tým, který se umístil na prvních třech příčkách po základní části a bude v něm hrát Tornádo, které šlo ze čtvrtého místa a Jokerit, který se tam dokázal probít až ze sedmé příčky! Výhodu případných dvou domácích zápasů tak bude mít novojičínské Tornádo!

 

KFV Roub Vítkovice – FC Jokerit Kopřivnice 1:4 (1:0)

Branky: Kopecký Patrik - Kružliak Petr 2, Chromečka Ondřej, Macíček Jakub

Pavel Michura (KFV Roub Vítkovice):  „V rozhodujícím zápase jsme chtěli být aktivní, hodně v pohybu a taky důraznější, než v zápase minulém. Všechny tyto atributy jsme plnili výborně a proto jsme někdy od osmé minuty začali soupeře přehrávat, měli jsme většinu odražených míčů, byli jsme rychlejší a díky tomu jsme si vypracovali tři pěkné šance, ale bohužel se nám podařilo proměnit jenom jednu. Ve druhé půli jsme nechtěli ustoupit od náročného futsalu, ale naopak ještě trochu přidat. Zase se nám to dařilo a vytvořili jsme si několik dobrých šancí, ale všechno nám vychytal výborný brankář hostů a navíc jsme po jedné naší neproměněné šanci z protiútoku nechali hosty vyrovnat. I potom jsme si ještě vytvořili jednu šanci, ale opět jsme gólmana hostů nepřekonali. A naopak hosté podnikli ojedinělý výpad do naší obrany a šli do vedení. To nás rozhodilo a po další zbytečně ztrátě jsme dostali třetí gól. Z takového KO už jsme se nezvedli a nic na tom nezměnila ani naše powerplay a ani desítka, ze které jsme trefili tyč. Dnešní zápas a vlastně celou sérii rozhodla produktivita hostů, kteří si moc šancí nevytvořili, ale když už ano, tak to většinou skončilo gólem. I přes porážku musím klukům za výkon v této serii poděkovat. Všechny zápasy poctivě odmakali a nebýt bídné koncovky, nejspíš bychom se radovali z postupu my. Ale hraje se na góly a těch dal více soupeř, tak nám nezbývá než pogratulovat a popřát hodně štěstí ve finále.“

 

Radek Březina (FC Jokerit Kopřivnice): „Na rozhodující semifinále jsme se hodně těšili a vzali s sebou do autobusu taky pár fanoušků. Každopádně v první půli jsme je moc nepotěšili, protože výkon z naší strany byl dost tristní. Málo pohybu, nesmyslně nakopávané balóny, všechno dlouho trvalo, no prostě se na to nedalo vůbec koukat. Hosté nás však nijak zvlášť taky nepřehrávali a šance se rodily spíše po našich chybách. Jedna taková se jim daří proměnit a do šatny se šlo za stavu 1:0 v náš neprospěch. V kabině jsme si k tomu něco řekli a nahecovali to. Naštěstí se nám to podařilo přenést i na hřiště a náš výkon se v druhé půlce zlepšil. Nicméně pozorně bránící hosté nás nepouštěli do žádných extra gólovek a naopak to byli oni, kteří mohli z velmi dobrých šancí skóre ještě navýšit. To by však v bráně nemohl stát Péťa Martinovský, který opět čaroval a v důležitých chvílích nás podržel a i ty největší šance domácích zlikvidoval. Po jednoduché akci se nám konečně daří korigovat skóre na 1:1 a začíná se od znova. Po dalším našem brejku se dostáváme do vedení a po souboji na půlce a protiútoku nečekaně rychle navyšujeme na 3:1. Domácí jdou do powerplay, kterou však dobře bráníme a specialista na góly přes celé Pepe Kružliak navyšuje dokonce na 4:1. Propuká euforie z postupu do finále a po cestě dom to i s fanoušky řádně oslavujeme v autobuse. Ještě že je neděle a všechny hospody jsou zavřené, bo jinak to slavíme do teď!“

 

1.FC Tornádo Nový Jičín – Oskarol Orlová 6:5 PK. (3:4)

Branky: Macíček Pavel 3, Orava Tomáš, Staněk Marek - Tomáš Michal 2, Derik Nikolas, Kondziolka Filip, Stachel Petr;

Lukáš Polóyni (1. FC Tornádo Nový Jičín): „ Oba týmy začali zápas opatrně, ale jak už to u nás bývá, tak začínáme chybovat a v 15. minutě už prohráváme vysoko 3:0 a nevypadá to s námi vůbec dobře. Následně zvyšujeme tlak a z toho pramení fauly hostů a následně zahráváme tři deseti metrové kopy, ze kterých vyrovnáváme. Ten čtvrtý už bohužel neproměňujeme a hosté si do poločasu berou vedení zpět. V kabině jsme si řekli, že je před námi celý druhý poločas a dáme do toho vše a ve druhé půli otáčíme stav na 5:4 v náš prospěch. Orlová bohužel čtyři minuty před koncem vyrovnává na 5:5 a musí rozhodovat penalty, které vyhráváme a propuká naše radost z postupu do finále, což byl náš cíl, který jsme si dali před sezónou! A dokonce nám vyšel i soupeř, kterého jsme si přáli a to Jokerit! Chtěl bych poděkovat soupeři za kvalitní semifinálové boje, myslím si, že diváci měli na co koukat a museli být s touto sérií nadmíru spokojeni. Dále děkuji našim fans, kteří nám věřili a podporovali nás a hlavně nejvíc celému týmu, který především ve druhém a třetím zápase ukázal jak kvalitu, tak úplně nejvíc vnitřní sílu a gratuluji jim k vytouženému finále!“

Diskuze

Tabulka

Střelci ligy

24 gólů

Denis Varga

 

Lavina Kopřivnice

22 gólů

Lukáš Kaulinec

 

Rapid / TJ Sviadnov

18 gólů

Tomáš Hykel

 

FU Kopřivnice "B"

12 gólů

Jiří Jalůvka

 

Lavina Kopřivnice

12 gólů

Patrik Vrba

 

Růžové Tlapičky Hukvaldy

Najdete nás na Facebooku

Pro-idea - tvorba www stránek Fotbalexpress.cz

Počet návštěv: 350639
Posledních 30 dnů: 14899 | Posledních 7 dnů: 3668 | Poslední den: 121

© 2024 FUTSAL FIFA | Všechna práva vyhrazena | martin.kapsa@email.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne