FUTSAL FIFA

Představujeme tým: AC Gamaspol Jeseník

Představujeme tým: AC Gamaspol Jeseník

Do divize se vrací po deseti letech AC Gamaspol Jeseník. Nejde ovšem o první tým, který v loňské sezóně působil v nejvyšší soutěži, ale o rezervní B - tým. Kteří hráči budou především hrát za rezervu Gamaspolu a proč se rozhodli funkcionáři přihlásit tým do divize jsme se zeptali předsedy Jiřího Gnidy.

Váš tým letos bude hrát divizi pod oficiálním názvem AC Gamaspol Jeseník B, ovšem neoficiálně se bude v médiích uvádět na vaši žádost AC Gamaspol Jeseník „U-21“. Budou v něm tedy působit především hráči z vaší úspěšné juniorky? Nebo sem tam můžou vypomoct v zápasech i hráči A- týmu?

Cítili jsme, jak moc nám chybí rezervní tým, jehož činnost jsme ukončili s přesunem krajského přeboru z hal na venkovní hřiště. Návrat klubu do Jeseníku byl jasným impulzem pro restart druhého celku mužů. Pro nás je to tým U21, protože hrát budou převážně junioři ročníku 97 a mladší, ovšem v případě potřeby vypomohou zkušení hráči. Juniory vychováváme na určitou pozici ve čtveřici a nebudeme obránce látat útočníkem. I nejzkušenější hráči jsou srozuměni, že v případě potřeby nemohou odmítnout nominaci k zápasu juniorky. Ovšem jednoznačným cílem je dát mladým hráčům prostor na jednodušší přechod mezi muže. Víme, že divize F je velmi kvalitní soutěž, těžké zápasy kluci potřebují.

 

Váš A - tým jako jeden z mála už prošel divizí F do 2. ligy a následně do nejvyšší soutěže. Jsou nyní v soutěži nějaké celky, které ještě pamatujete z doby vašeho působení v divizi?

V divizi jsme hráli před deseti lety, v té době s námi hráli Vítkovice se kterými spolupracujeme na juniorské úrovni. Na vzájemný zápas se moc těším i pro účast Radima Vavrušáka, který s námi získal titul juniorského mistra republiky a pak s námi strávil několik sezón v mužích. Musím říct, že jsem si ho mimořádně oblíbil, ovšem jeho návrat do Vítkovic byl po založení rodiny zcela pochopitelný. Ještě se mi vybaví důrazné zápasy s Krmelínem. Pro mě osobně jsou střetnutí s neznámými soupeři o dost atraktivnější, z tohoto důvodu mě pohled na obměněnou startovní listinu vyloženě těší.

 

Jaké si dáváte cíle pro letošní ročník v divizi?

Do soutěže jdeme s cílem zvýšit konkurenci v klubu. Pozitivní pro nás bude, pokud budou jednotlivci podávat kvalitní výkony a kolektivní projev bude odpovídat systémům A-týmu. Pokud budeme moci po sezóně říct, že se mladí hráči výkonnostně posunuli, budeme mít splněnou ambici se kterou do divize F jdeme.

 

Kdo by měl ve vašem kádru patřit letos k oporám?

Nerad bych jmenoval, ale samozřejmě největší tíha odpovědnosti za herní projev bude ležet na hráčích, kteří jsou už nyní na hranici sestavy A-týmu a mají i nějaké starty v nejvyšší soutěži. A také se těším, kdo nás příjemně překvapí.

 

Máte alespoň trošku přehled o tom, jaké týmy v soutěži působí a pokud ano koho vidíte jako favorita soutěže?

Informace o soupeřím jsme zatím dohromady nedávali, na to se zaměříme až před jednotlivými zápasy. Budeme se opírat především o informace od trenéra Nováka, který žije v Ostravě a měl by základní vědomosti obstarávat sledováním zápasů v našem volnu. Navíc má soutěž play-off a tady je samo o sobě velmi složité tipovat kdo vrchol sezóny zvládne nejlépe.

Diskuze

Tabulka

Střelci ligy

24 gólů

Denis Varga

 

Lavina Kopřivnice

22 gólů

Lukáš Kaulinec

 

Rapid / TJ Sviadnov

18 gólů

Tomáš Hykel

 

FU Kopřivnice "B"

12 gólů

Jiří Jalůvka

 

Lavina Kopřivnice

12 gólů

Patrik Vrba

 

Růžové Tlapičky Hukvaldy

Najdete nás na Facebooku

Pro-idea - tvorba www stránek Fotbalexpress.cz

Počet návštěv: 350201
Posledních 30 dnů: 14773 | Posledních 7 dnů: 3625 | Poslední den: 374

© 2024 FUTSAL FIFA | Všechna práva vyhrazena | martin.kapsa@email.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne