FUTSAL FIFA

Roub vstupuje do letošní sezóny s novým trenérem!

Roub vstupuje do letošní sezóny s novým trenérem!

KFV Roub Vítkovice vyhrál loni základní část, ovšem ani tato nejvýhodnější pozice pro PLAY OFF mu ve vyřazovacích bojích nepomohla, když skončil překvapivě už v semifinále. Jak hodnotí uplynulou sezónu předseda klubu Zdeněk Tomčal a co očekává od té nadcházející?

Vyhráli jste základní část, nicméně až na vrchol jste loni nedosáhli. Co bylo hlavní příčinou, že jste vypadli už v semifinále s Jokeritem?

V základní části se nám dařilo, tým i přes občasná škobrtnutí šlapal. V play off se nám však nakupila nějaká zranění a nejvíce nám pak v závěru chyběl Marcel Rodek, který dokázal vždy tým svým výkonem pozvednout a patřičně vyhecovat.

 

Panovalo po vyřazení v semifinále u hráčů velké zklamání?

Nevím, jak to vnímali hráči, ale já osobně jsem to vzal sportovně. Jokerit byl v rozhodujícím třetím zápase lepší, zaslouženě vyhrál a tak si postup do finále zasloužil.

 

Máte pohár pro vítěze základní části a rovněž pohár za třetí místo v divizi navíc Marcel Rodek získal individuální trofej. Jak vy z pozice vedení zpětně hodnotíte loňskou sezónu? Jako úspěšnou či nikoliv?

Do loňské sezóny jsme šli s posíleným kádrem, takže se dalo očekávat, že bychom mohli bojovat o mety nejvyšší. Po základní části panovala celkem spokojenost, ostatně vyhrát základní část divize, to se nám povedlo poprvé v historii klubu.  Samozřejmě, že se i nějaké drobné komplikace občas vyskytly a nejvíce pak mrzel samotný závěr soutěže.  I přesto, že jsme se do finále nakonec nedostali,  hodnotím sezónu jako vcelku úspěšnou a navíc velmi poučnou do další práce v klubu.

 

Jak moc se změnil váš kádr oproti loňské sezóně?

Z hráčů, kteří zasáhli do zápasů A týmu v minulém ročníku, tak akorát Tomáš Vrečka přešel do celku divizního nováčka k Medvědům z Malých Hoštic, Erik Talián upřednostnil velký fotbal a Martin Bláha se do přípravy na novou soutěžní sezónu nezapojil. Nově zvolený hrající trenér A týmu Marcel Rodek dával v přípravě velký prostor mladým talentovaným odchovancům, takže je jisté, že se i někteří „mlaďoši“ tradičně do sestavy A týmu prosadí. Ostatně mít v reprezentaci ČR U19 dva hráče z našeho klubu, to o kvalitě naší klubové práce s mládeží něco vypovídá. Úplně novou tváří v klubu je odchovanec fotbalového Baníku Ostrava Mario Telnar, který si to zkusil i v mládežnické fotbalové repre. V přípravě se jevil velmi slibně a je možné, že i on se do sestavy A týmu dostane.

 

Který zápas se vám v loňské sezóně povedl nejvíce a který naopak nejméně?

No určitě rád vzpomínám na výhru 9:2 na palubovce pozdějšího celkového vítěze Tornáda Nový Jičín. Tam řádil Marcel Rodek a svým výkonem strhl celý tým k super výkonu a sám vsítil 4 branky. Naopak nepovedl se nám vůbec domácí zápas s Trojanovicemi v základní části, to byl nepochopitelný kolaps našeho „výkonu“ a pak již výše zmiňovaný poslední domácí semifinálový zápas s Jokeritem.

 

Jak moc bude pro vás obhájit vítězství po základní části a zajistit si tak nejlepší výchozí pozici pro play off?

Žádné „musíme“ u nás neexistuje, hráči se v první řadě chtějí futsalem bavit. A když se jim bude herně i výsledkově dařit, pak je pochopitelné, že se budou chtít umístit co nejvýše. Každopádně divize F má hodně kvalitních týmů, které by se neztratily ani ve 2.lize, takže boj o nejvyšší mety bude docela zajímavý a už se na něj těším.

 

Jaké si dáváte cíle v následujícím ročníku?

Jak jsem se již zmiňoval, hráči musí mít v první řadě ze hry dobrý pocit, chtějí se futsalem po práci či škole bavit a když bude pohoda na hřišti i v kabině, o mety nejvyšší zabojovat mohou. Každopádně do play off bychom se chtěli probojovat a co bude dál, to ať předvedou hráči na hrací ploše svými výkony.

 

Bude mít letos soutěž favorita?

Divize F má kvalitu a jsem zvědav, kdo jak z týmů posílil a kdo se pak svými výkony co nejdříve dostane do herní pohody.  Před začátkem startu soutěže je tedy těžké hledat favorita, každý tým má své možnosti, každý tým nějak pracuje a příp. doplňuje kádr. Takže ať je vítězem ten nebo ten, hlavně ať se všichni skvěle bavíme futsalem.

 

 

Diskuze

Tabulka

Střelci ligy

24 gólů

Denis Varga

 

Lavina Kopřivnice

22 gólů

Lukáš Kaulinec

 

Rapid / TJ Sviadnov

18 gólů

Tomáš Hykel

 

FU Kopřivnice "B"

12 gólů

Jiří Jalůvka

 

Lavina Kopřivnice

12 gólů

Patrik Vrba

 

Růžové Tlapičky Hukvaldy

Najdete nás na Facebooku

Pro-idea - tvorba www stránek Fotbalexpress.cz

Počet návštěv: 349564
Posledních 30 dnů: 14565 | Posledních 7 dnů: 3517 | Poslední den: 334

© 2024 FUTSAL FIFA | Všechna práva vyhrazena | martin.kapsa@email.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne