FUTSAL FIFA

FU se chce vrátit zpět na vrchol!

FU se chce vrátit zpět na vrchol!

FU Kopřivnice nedokázala výkonnostně navázat na předchozí sezónu, kdy drtila jeden tým za druhým a dostala se až do finále.  V loňské sezóně se postarala asi o největší překvapení, když vypadla už ve čtvrtfinálové sérii s Jokeritem.

Letos ovšem bude chtít FU navázat na své výkony z předešlých sezón. Jak FU hodnotí loňskou sezónu a jak se chystá na tu nadcházející, jsme se zeptali předsedy klubu Jirky Bednáře.

 

Loni jste vypadli překvapivě už ve čtvrtfinále s Jokeritem a ani základní část jste oproti předchozí sezóně nedokázali vyhrát a ztráceli jste nezvykle moc bodů. Čím si vysvětlujete, že pro vás sezóna neskočila úspěšně?

Skutečně pro nás sezóna nedopadla podle našich představ. Že to nebude jednoduché, nám naznačila již základní část, kde jsme skončili druzí. Následné vyřazení z čtvrtfinále, ještě k tomu s městským rivalem, v nás ještě dlouho zanechalo zklamání. Suverenita a lehkost hry z předchozího ročníku se vytratila a v podstatě celou sezónu jsme se trochu hledali. V průběhu sezóny nás také naneštěstí provázela častá zranění a bohužel také výpadky herní formy jednotlivých hráčů. Kombinace toho všeho zapříčinila naše konečné páté místo, což nesplnilo naše předsezónní ambice.

 

Jak moc se změnil váš kádr oproti loňské sezóně?

Výrazným oslabením je odchod našeho kapitána Radima Galii z osobních důvodů. Jistě ještě bude možnost mu poděkovat osobně, ale alespoň touto formou bych mu chtěl jménem všech hráčů poděkovat za vše, co pro Fučko udělal. Na to jsme museli reagovat adekvátní posilou, kterou jsme si vyhlédli v týmu VŠB-TU Ostrava, kde se nám podařilo domluvit se s Filipem Tomáškem. Věřím, že se dokáže brzy adaptovat na náš styl a zároveň s tím, v nést do naší hry moment překvapení a potřebnou kvalitu. Po zranění kolene se s velkou chutí vracím já a tím je hráčský kádr uzavřen. Nadále si v případě zranění budeme pomáhat výběrem hráče z B-týmu s aktuálně nejlepší formou.

 

Který tým vás v loňské sezóně zklamal svým konečným umístěním?

Krom nás samotných jednoznačně tým G.T. Trojanovice. Minulou sezónu jsem je pasoval do role favoritů na finále a že se nedostali do play off je pro mě při jejich kvalitě velkým překvapením. Uvidíme, jak si dokáží v této sezoně poradit se závěry svých utkání.

 

Jak moc bude pro Tornádo těžké obhájit loňský titul?

Bude to mít těžké, asi žádný tým jim nebude chtít dát body zadarmo. Minulý ročník vyhráli a všichni se na ně budou připravovat. Je také otázkou, jak zvládnou roli favorita soutěže, do které je bude každý pasovat. Z vlastní zkušenosti vím, že to není jednoduché. Na druhou stranu, jistě budou v play off a tam ukázali, že jsou turnajovým týmem, který si s těžkými situacemi umí poradit.

 

Jaké si dáváte cíle v následujícím ročníku?

Bylo by alibistické, kdybychom chtěli něco míň než finále. Pokud platí pravidlo: „jednou jsi na hoře, jednou si dole“ tak to své „dole“ jsme si snad už vybrali. Už jen kvůli našim skvělým fanouškům bych si přál, abychom jim umožnili vidět své Fučko ve finále a nejlépe u nás na hale. To, na co nakonec máme, ukáže až samotný průběh sezóny.

 

Bude mít letos soutěž favorita? A koho tipujete kromě vašeho týmu na finále?

Soutěž je velmi silná, v jednotlivých týmech hrají výborní futsalisté, kdo vyletí a zazáří například jako Tornádo se těžko předpokládá. Stejně jako minulý rok bude záležet na načasování formy v nejdůležitějších okamžicích soutěže. Momentálně opravdu nevidím žádného vyloženého favorita.

 

 

Diskuze

Tabulka

Střelci ligy

24 gólů

Denis Varga

 

Lavina Kopřivnice

22 gólů

Lukáš Kaulinec

 

Rapid / TJ Sviadnov

18 gólů

Tomáš Hykel

 

FU Kopřivnice "B"

12 gólů

Jiří Jalůvka

 

Lavina Kopřivnice

12 gólů

Patrik Vrba

 

Růžové Tlapičky Hukvaldy

Najdete nás na Facebooku

Pro-idea - tvorba www stránek Fotbalexpress.cz

Počet návštěv: 349804
Posledních 30 dnů: 14614 | Posledních 7 dnů: 3514 | Poslední den: 574

© 2024 FUTSAL FIFA | Všechna práva vyhrazena | martin.kapsa@email.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne