FUTSAL FIFA

Posledním semifinalistou je Jokerit!

Posledním semifinalistou je Jokerit!

V rozhodujícím duelu a opět před rekordní návštěvou, která překonala i předchozí druhý zápas, vyhrál Jokerit nad FU Kopřivnicí nakonec vysoko 7:1.

         Futsalistům FU se vůbec herně nevydařila první půle, ve které dostali tři góly. Ve druhém poločase se jim sice hned z kraje podařilo vstřelit důležitý gól na 1:3 ovšem následné gólové šance pochytal skvělý brankář Martinovský.

          Fučko nakonec zkusilo jít celkem brzy do powerplay, nicméně v ní inkasovalo pouze další čtyři góly do prázdné brány a postup do semifinále tak slaví Jokerit, který Fučku vrátil loňské vyřazení právě z této fáze soutěže. Prokletí týmů, které končí na druhém místě po základní části tak nadále trvá, jelikož loni ve čtvrtfinále vypadl tým Trojanovic, který šel z druhého místa na Tornádo.

           A právě Tornádo je už jediným týmem z loňské sezóny, které dokázalo zopakovat svůj loňský postup do semifinále. Ostatní týmy už jsou ze hry o titul venku.

            Složení semifinálových dvojic je tak následující. Roub Vítkovice narazí v semifinále právě na Jokerit a Tornádo se utká o postup do finále s Orlovou.

 

FU Kopřivnice – FC Jokerit Kopřivnice 1:7 (0:3) Diváků: 350, Stav série: 1:2

Branky: Závodný Jiří - Kružliak Petr 3, Holub Jonáš 2, Bortel Petr, Macíček Jakub

 

Jiří Bednář (FU Kopřivnice): „Do rozhodujícího třetího zápasu jsme šli posíleni vítězstvím na penalty z předchozího utkání s Jokeritem a s vědomím důležitosti zápasu. Chtěli jsme minimálně zopakovat výkon, pokusit se vyhrát a nezklamat tak své fanoušky. Opět jako v předchozích utkáních jsme to ale my, kdo dostáváme první gól, tentokrát ze špatně pokrytého autu. Přestože se snažíme jít za vyrovnáním a máme nějaké příležitosti, dostáváme druhý gól z pěkné střely z dálky. Hřebíčkem do pomyslné poločasové rakve byl třetí gól soupeře po rychlém brejku. V přestávce jsme udělali nějaké změny v rozestavení a rozhodně jsme chtěli s utkáním ještě něco udělat. Možné zadělání na drama se nám daří hned prvním střídáním, a to gólem z halovky Jirky Závodného. Na gól navazujeme dalšími šancemi našich hráčů, ale většinou končíme na skvěle chytajícím brankáři Jokeritu, anebo na naší špatné myšlence při zakončení. Ve 12 minutě se rozhodujeme jít do powerplay a prolomit tak obranný blok Jokeritu. Opět máme příležitosti na vstřelení branky, ale naopak je to soupeř, který se prosazuje lobem přes celé hřiště a zvyšuje tak na 4-1. Další pokusy ve hře v pěti končí vesměs naším zmarem, a nakonec dostáváme další tři góly na konečných pro nás dosti krutých 1-7 pro Jokerit. Tento zápas rozhodl kombinace několika faktorů, jedním z nich byli určitě zbytečné chyby, kterými jsme soupeře poslali do vedení, skvělý výkon brankáře Jokeritu, a především pak naše nemohoucnost v koncovce. Musíme však také uznat kvality soupeře, a to především za velmi propracovanou defenzivu a výkon některých jeho hráčů na hranici sebeobětování. Za tři zápasy jsme jim dali pouze tři góly, což považuji na Fučko za velmi málo. Přesto věřím, že mohu mluvit za celé mužstvo a do zápasu jsme dali vše, nikdo nechtěl zápas prohrát a za to klukům děkuji. Bohužel pro nás tak končíme již ve čtvrtfinále, ambice jsme měli rozhodně vyšší, ale to tak ve sportu někdy bývá. Celou sezónu jsme se trochu hledali a naše výkony nebyli vždy optimální. Během sezóny nás naneštěstí provázela nějaké ta zranění a určitě na to měla vliv také zvýšena kvalita všech mužstev, které předváděli super futsal a za to jim děkujeme. Poslední slova nemůžou patřit nikomu jinému než našim skvělým fanouškům, kterých na naše zápasy chodilo opravdu hodně. Vždy vytvořili parádní kulisu a hnali nás za vítězstvím. Děkujeme Vám!!! FU FU FU.“

 

Radek Březina (FC Jokerit Kopřivnice): „Třetí a rozhodující zápas nám vyšel skvěle a myslím, že zaslouženě jdeme do semifinále. Už na začátku první půle bylo na domácích vidět, že jsou hodně nervózní a nehráli to co v předcházejícím utkání. Nám naopak životní zápas zahrál benjamínek Jonáš Holub, který celý zápas „odjezdil po prdeli“, a to neměl ani nastoupit kvůli poraněnému zápěstí z velkého fotbalu! Dal v první půli dvě branky a FUčko nalomil. Především jeho dalekonosná pumelice z 15-ti metrů by se mohla na TV Nova zařadit do kategorie „Borec na konec“. Poločasový stav 3:0 nám dával velkou naději do půle druhé. Kritický moment zápasu přišel na začátku druhé půle, když domácí vystihli signál a z brejku snižují na 3:1. Následuje pětiminutovka, kdy jsme pod tlakem a domácí si vypracují minimálně tři gólovky. Náš brankář Martinovský je však hrdinou druhého poločasu, drží nás v kritických chvílích nad vodou a kasu nekompromisně zavře. Za stavu 3:1 jdou domácí do powerplay, která jim moc nevychází, inkasují 3 branky do prázdné a je rozhodnuto.

I když třetí zápas hodně bolel, a to myslím na obou stranách, jsme ve finále rádi, že se hrál, protože jsme si to uhráli sami a na rozhodčí nemohl nikdo říct ani půl slova, což se o předchozím zápasu říct nedá. Taky musím ocenit přístup protihráčů z FUčka, kteří prohru vzali a pogratulovali nám.

Teď už se nezbývá než těšit na dalšího soupeře a pevně doufám, že se nám náš kvalitní výkon podaří přenést také do semifinálové série proti Roubu.“

Diskuze

Tabulka

Střelci ligy

24 gólů

Denis Varga

 

Lavina Kopřivnice

22 gólů

Lukáš Kaulinec

 

Rapid / TJ Sviadnov

18 gólů

Tomáš Hykel

 

FU Kopřivnice "B"

12 gólů

Jiří Jalůvka

 

Lavina Kopřivnice

12 gólů

Patrik Vrba

 

Růžové Tlapičky Hukvaldy

Najdete nás na Facebooku

Pro-idea - tvorba www stránek Fotbalexpress.cz

Počet návštěv: 349307
Posledních 30 dnů: 14518 | Posledních 7 dnů: 3467 | Poslední den: 77

© 2024 FUTSAL FIFA | Všechna práva vyhrazena | martin.kapsa@email.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne