FUTSAL FIFA

Co říkají na poslední zápas finále oba dva trenéři?

Co říkají na poslední zápas finále oba dva trenéři?

O posledním zápase letošní sezóny už bylo napsáno mnoho, v posledním článku vám ještě přinášíme pohledy obou trenérů. Jirka Bednář nám navíc odpovídal na tyti tři otázky a Mirek Tůma  nám zhodnotil poslední zápas. Navíc o Ferramu si můžete přečíst více v Opavském deníku a i v jeho tištěné verzi, kde by měla vyjít větší příloha. 

 

 

1. Proč si myslíš, že jste klíčový zápas sezóny nezvládli?

2. Jak moc velké to je pro vás zklamání?

3. Jak hodnotíš atmosféru a podporu vašich fans?

 

Jiří Bednář (FU Kopřivnice): „Nejdůležitější zápas sezóny, třetí finálové utkání se pro nás od začátku nevyvíjel dobře opět jsme prohrávali prakticky celý zápas a pod tlakem možné prohry nám tento fakt svazoval nohy. To se asi nejvíce projevilo na psychice našich hráčů, vědomí, že dobře rozehranou sezónu můžeme ztratit. Ze všech tří finálových zápasů se nám tento poslední nejméně povedl, nepomohl nám průběh zápasu, částečně šlo poznat zranění Pavla Střelce a bohužel musíme si přiznat i výpadek formy některých našich hráčů. Samozřejmě velkou měrou naší prohře přispěl soupeř z Opavy v čele se skvělým brankáře.

Zklamání je asi u všech obrovské. Přece jen začínalo se 28.10.2017 a po pěti měsících poctivé práce skončit pod vrcholem není pro nikoho příjemné. Ještě těžší je to pro nás s ohledem na naše skvělé fanoušky, kterým jsme chtěli dopřát oslavy vítězství za jejich nekončící podporu.

Futsal na naší úrovni hrajeme především kvůli samotnému sportu a radosti ze hry. Nám se však podařilo z obyčejné party kluků udělat komunitu, která má v Kopřivnici své místo a výrazně přerůstá hranice týmu. Naše základna příznivců se každoročně rozšiřuje, potvrzuje to nakonec i návštěvnost našich zápasů. Atmosféra finálových zápasů díky našim fanouškům byla pro nás hnacím motorem a obrovskou silou. Věřím, že můžu mluvit za všechny kluky z kabiny, rádi by jsme Vám všem chtěli poděkovat, pro nás to byli nezapomenutelné okamžiky a to díky Vám skvělí Fučkaři!!!

V neposlední řadě by jsme rádi poděkovali Tobě Martine, moc si vážíme toho, co pro nás všechny bez ohledu na týmovou příslušnost či soutěžní zařazení děláš v rámci svého informačního webu www.futsalfifa.cz Díky tvé práci se zvyšuje motivace jednotlivých týmů a kvalita celé soutěže, ještě jednou díky!“

 

Miroslav Tůma (SK Ferram Opava): „Jako tradičně jsme před zápasem, řešili problémy se sestavou, kdy nám vypadli Pospěch, Kuzník a Šimeček, kterým se proti domácím v posledních dvou zápasech dařilo, ale ostatní kluci, kteří v tomto utkání dostali příležitost je plně zastoupili. Předzápasová taktika byla jasná, vyvarovat se chyb na začátku zápasu, nedat příležitost domácím, aby se dostali snadno do vedení, hrát více zezadu a hlavně si tento zápas užít a hrát srdcem. Myslím si, že tuto taktiku jsme v zápase splnili, jenom škoda, že se nám nepodařilo vstřelit v prvním poločase více branek, protože brankových šancí jsme měli více než domácí. Ve druhém poločase bylo důležité, že  jsme šli do vedení, domácí sice vyrovnali, ale nám se podařilo zareagovat na vyrovnání domácích třetí brankou.  
  Pak se domácím naskytla velká šance na vyrovnání v podobě přesilovky, kterou nevyužili. Oslabení jsme totiž zahráli výborně a vytvořili jsme si v něm stoprocentní gólovou šanci, kdy šel sám na brankáře Rubý, ale sólo zakončili střelou mimo tyče. Po přežité přesilovce se nám podařilo odskočit na rozdíl dvou branek a to jsme ještě nevyužili 10m kop za šestý akumulovaný faul. Domácí po tomto průběhu na nic nečekali a začali pět minut před koncem hrát power play, která jim přinesla pouze zkorigování výsledku, i když zajímavé šance byli před oběma brankami.  
Myslím, že zápas jsme vyhráli zaslouženě a mohli slavit prvenství, ale musím vyzvednout výkony hráčů obou táborů za předvedené výkony v celé finálové sérii a skvělé fanoušky na všech třech zápasech.“


 

Diskuze

Tabulka

Střelci ligy

24 gólů

Denis Varga

 

Lavina Kopřivnice

22 gólů

Lukáš Kaulinec

 

Rapid / TJ Sviadnov

18 gólů

Tomáš Hykel

 

FU Kopřivnice "B"

12 gólů

Jiří Jalůvka

 

Lavina Kopřivnice

12 gólů

Patrik Vrba

 

Růžové Tlapičky Hukvaldy

Najdete nás na Facebooku

Pro-idea - tvorba www stránek Fotbalexpress.cz

Počet návštěv: 346931
Posledních 30 dnů: 14583 | Posledních 7 dnů: 3221 | Poslední den: 63

© 2024 FUTSAL FIFA | Všechna práva vyhrazena | martin.kapsa@email.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne