FUTSAL FIFA

Stříbrný tým loňského ročníku: FU Kopřivnice!!!

Stříbrný tým loňského ročníku: FU Kopřivnice!!!

FU Kopřivnice bude bezpochyby patřit k favoritům na zisk titulu i v letošní sezóně. V loňské sezóně futsalisté FU vyhráli jednoznačně základní část soutěže, nicméně v play-off už tak suverénní nebyli. Obě dvě semifinále s Tornádem rozhodovaly až penalty a ve finále dokázali vyhrát pouze úvodní duel s Ferramem, čili posledních 5 zápasů v soutěži pouze jediná výhra. O předsezónní rozhovor jsme požádali předsedu klubu Jirku Bednáře.

Kdybyste měl krátce zhodnotit minulou sezónu, byla pro vás úspěšná či nikoliv?

Minulý ročník byl pro nás jednoznačně úspěšný, druhé místo v takto dobře obsazené soutěži musíme brát jako úspěch. Věřím, že zklamání z nezvládnutého finále s opavským Ferramem je za námi a s odstupem času všichni v našem klubu vnímáme minulou sezónu pozitivně. Nakonec jsme vyhráli základní část, což je také alespoň dílčím úspěchem.

 

Jaké si dáváte cíle pro letošní ročník v divizi?

Vždy se říká, že by v rámci dlouhodobé a koncepční práce měli být cíle pro každou sezónu zase o něco vyšší, a tak bychom rádi skončili tedy minimálně ve finále a tam se pokusili soutěž vyhrát. Jsme si však vědomi síly soupeřů, v soutěži se pohybují výborní futsalisté a fotbalisté a vyřazovací část je někdy taky nevyzpytatelná. Jsme však zase o rok zkušenější a když k tomu budeme přistupovat s pokorou, věřím, že jsem schopni do finále dojít.

 

Udály se přes léto u vás nějaké změny v kádru?

Ano k nějakým došlo. V létě se rozhodl jeden ze zakládajících členů našeho týmu Milan Štěpán z osobních důvodů přestoupit do našeho B-týmu. Dalším přestupem z Áčka do naší rezervy je Daniel Hruška. Naopak se nám vrací po dlouhodobém zranění Petr Okřesík, na kterého se velmi těšíme. Vzhledem k mému zranění kolene jsme potřebovali tým ještě doplnit, naštěstí se nám podařilo přesvědčit o naší vizi Martina Bartoně z konkurenčního týmu Jokerit Kopřivnice. Vstupujeme tedy do sezóny v osmi hráčích do pole a brankářem s vědomím velmi silného B-týmu, kde si můžeme vytáhnout kvalitní náhradu v případě zranění, kterých ale doufám bude méně jak minulý rok.

 

Kdo by měl ve vašem kádru patřit letos k oporám?

Myslím si, že máme relativně vyrovnaný tým. Nakonec o tom svědčí i rozložení gólů v našem týmu. Oporami jistě budou ostrostřelci Radim Galia a Jirka Závodný, dravostí a elánem hýřící Pavel Střelec s Martinem Bartoněm, tvrdostí a urputností Radek Petráš s Petrem Okřesíkem a zkušenostmi bohatě nabytými Roman Bartoš s Tomášem Juřenou. Největší důvěru však vkládáme do naše velezkušeného brankáře Michala Mazocha. Klíčovou oporou jsou nám také skvělí fanoušci FU Kopřivnice.

 

Koho vidíte jako favorita soutěže?

Myslím si, že velmi dobrý tým bude mít Tornádo Nový Jičín. Nevyzpytatelný bude nováček soutěže rezerva AC Gamaspolu Jeseník. Dle mého názoru bude dalším velkým favoritem soutěže G.T. Trojanovice. Po první sezóně v divizi skončili druzí v základní části, soutěž si, jak se říká, osahali a po vhodném doplnění kádru budou určitě kvalitním týmem.

Diskuze

Tabulka

Střelci ligy

24 gólů

Denis Varga

 

Lavina Kopřivnice

22 gólů

Lukáš Kaulinec

 

Rapid / TJ Sviadnov

18 gólů

Tomáš Hykel

 

FU Kopřivnice "B"

12 gólů

Jiří Jalůvka

 

Lavina Kopřivnice

12 gólů

Patrik Vrba

 

Růžové Tlapičky Hukvaldy

Najdete nás na Facebooku

Pro-idea - tvorba www stránek Fotbalexpress.cz

Počet návštěv: 346546
Posledních 30 dnů: 14547 | Posledních 7 dnů: 3129 | Poslední den: 239

© 2024 FUTSAL FIFA | Všechna práva vyhrazena | martin.kapsa@email.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne