FUTSAL FIFA

Jakým systémem se hraje PLAY OFF a PLAY OUT a jaké jsou zásadní změny pro letošní ročník?

Jakým systémem se hraje PLAY OFF a PLAY OUT a jaké jsou zásadní změny pro letošní ročník?

              Letošní nadstavbová část PLAY OFF doznala po třech letech několika úprav.

První a asi tou nejzásadnější změnou je formát letošního PLAY OFF. Čtvrtfinále a semifinále se hráje stále na 2 vítězné zápasy a v případě stavu 1-1 na zápasy má výhodu domácího prostředí tým, který se umístil lépe po základní části. Změna ovšem nastává u FINÁLE.

               Od letošního ročníku už nebude žádná finálová série, ale o vítězi divize F se rozhodne po vzoru finálových zápasů ve fotbalové lize mistrů a evropské ligy  pouze v JEDNOM jediném zápase!

               Výhodu domácího prostředí bude mít tým, který skončil z obou finalistů lépe po základní části a termín a halu pro finále musí schválit STK. Takže od letoška už pouze jedno velké SUPERFINÁLE, kde se rozhodne o titulu!

Druhá změna nastala v počítání žlutých karet. Evidence žlutých karet začíná v PLAY OFF od nuly, čili každý hráč začíná s čistým štítem. Výjimku tvoří pouze udělená čtvrtá žlutá karta v posledním kole základní části a první kolo PLAY OFF si tak nezahrají Martin Lasovský z Komárovic a Karel Žídek z Trojanovic.

               A nyní ta změna. V PLAY OFF se nově bude udělovat stopka už za dvě obdržené žluté karty. Pro hráče je to výstraha, aby si dávali pozor na tvrdé zákroky a rovněž, aby diskuzi s rozhodčími nechávali na svých kapitánech.

Na druhou stranu před finále se ruší evidence žlutých karet, takže i kdyby někdo dostal druhou popřípadě čtvrtou žlutou kartu v rozhodujícím semifinále, tak ve FINÁLE dotyčný hráč může nastoupit. Výjimkou jsou ovšem stále karty červené, kde platí vždycky stopka.

Třetí změnou je, že v případě nerozhodného výsledku se bude hrát prodloužení 2 x 5 minut a až následně poté, pokud zápas skončí remízou, přijdou na řadu 3 penalty. Týmy musí rovněž počítat s tím, že podle pravidel se fauly z druhé půle přenášejí i do prodloužení. Takže pokud tým udělá ve druhém poločase 5 akumulovaných faulů, hraje i obě dvě části prodloužení s 5 fauly na svém kontě.

PLAY OUT se hraje na jeden vítězný zápas a výhodu domácího prostředí má tým, který se umístil lépe po základní části. Ve druhém kole proti sobě nastoupí vítězové a poražení a utkají se o konečné umístění v soutěži.

 

Diskuze

Tabulka

Střelci ligy

24 gólů

Denis Varga

 

Lavina Kopřivnice

22 gólů

Lukáš Kaulinec

 

Rapid / TJ Sviadnov

18 gólů

Tomáš Hykel

 

FU Kopřivnice "B"

12 gólů

Jiří Jalůvka

 

Lavina Kopřivnice

12 gólů

Patrik Vrba

 

Růžové Tlapičky Hukvaldy

Najdete nás na Facebooku

Pro-idea - tvorba www stránek Fotbalexpress.cz

Počet návštěv: 347136
Posledních 30 dnů: 14626 | Posledních 7 dnů: 3323 | Poslední den: 268

© 2024 FUTSAL FIFA | Všechna práva vyhrazena | martin.kapsa@email.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne